Abazović, Todorović i Štajnmiler potpisali Memorandum o valorizaciji projekta Air-park Berane

Objavljeno: 05.04.2023. 16:00 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

„Projekat Air-park Berane oživjeće aerodrom, otvoriti nova radna mjesta i sa dvije fabrike imati multiplikativne efekte koji će biti mnogo šireg značaja", saopštio je premijer dr Dritan Abazović povodom potpisivanje Memoranduma o saradnji između Vlade Crne Gore, Opštine Berane i kompanije Elite Private Jet Service u vezi sa valorizacijom Aero-parka Berane.

Kompanija Elite Pivate Jet Service u saradnji sa Future World Technologies planira da ponovo stavi u funkciju Aero Park Berane. U skladu sa njihovim intencijama planiraju da razviju prvi inovativni, samoodrživi aerodrom budućnosti. U okviru njihovog predloga radiće se i na nano solarnoj tehnologiji i prema trenutnom konceptu planirana investicija je 30 miliona eura, dok je investicija u aerodrom planirana na iznos od 45 miliona eura, što znači da je ukupna planirana investicija 75 miliona eura.

Sve aktivnosti realizovaće se u skladu sa Zakonom o javno privatnom partnerstvu i u saradnji sa opštinom Berane i nadležnim agencijama za pitanja vazdušnog saobraćaja. Nakon potpisivanja memoranduma radiće se na stvaranju administrativnih pretpostavki za realizaciju predmetne investicije u što kraćem roku.

Učinićemo sve da se sve administrativne procedure završe u najbržem mogućem roku kako bi mogla da počne realizacija projekta koji ima širi državni značaj, naglasio je premijer Abazović.

Predsjednik Opštine Vuko Todorović istakao je da je ovo veliki dan za Berane i za cijelu Crnu Goru jer je potpisivanje Memoranduma inicijalni korak u cilju rješavanja i stavljanja tačke na priču o akriviranju aerodroma u Beranama, za koji je dodao da će biti veliki ekonomski zamajac za razvoj cijele opštine.

„Želim lično da se zahvalim premijeru Abazoviću jer bez njega ne bi bili ovdje. Zahvaljujem se Opštini Berane i mojoj porodici, što su svi radili na tome da ovdje danas stojimo pred vama i da ovaj projekat realizujemo", naglasio je njemački investitor i vlasnik kompanije "Elite-private Jet Service" Majk Štajnmiler.

Potpisivanje Memoranduma za valorizaciju Aero parka Berane (05.04.2023.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?