Abazović u Parlamentu Albanije: Želimo prema regionu emitovati politiku mira i saradnje

Objavljeno: 17.07.2021. 11:30 Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore

,,Crna Gora želi najbolje moguće odnose u susjedstvu, da nastavi da emituje politiku mira i saradnje, ali i da radi konkretne stvari u tom smislu", naveo je potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović nakon sastanka sa predsjedavajućim parlamentarne grupe vladajuće Socijalističke partije, Taulantom Balom, u Parlamentu Albanije.

Potpredsjednik Abazović je istakao da Crna Gora i Albanija danas suočavaju sa sličnim izazovima, kroz svoje punopravno članstvo u NATO i želju da budu dio EU. Govoreći o unapređenju odnosa, Abazović je naznačio da su infrastrukturni projekti izuzetno važni zbog povezivanja građana dvije države. U tom smislu, Abazović je naglasio značaj izgradnje zajedničkog mosta između Štoja i Velipoje, ali i potencijal Plavog koridora za povezivanje država Zapadnog Balkana.

Predsjedavajući parlamentarne grupe Socijalističke partije u Albaniji Taulant Bala, naveo je da je model koji zastupa Abazović najbolji za region. Bala je naglasio značaj jačanja parlamentarne saradnje između Albanije i Crne Gore i istakao važnost bolje infrastrukturne povezanosti dvije zemlje.

Dritan Abazović - predsjedavajući parlamentarne grupe vladajuće Socijalističke partije Albanije, Taulant Balo
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?