Abazović - Vilmes: Crna Gora najbolji most između EU i Zapadnog Balkana

Objavljeno: 14.09.2021. 11:35 Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore

„Naša ambicija je da pomjerimo fokus sa prošlosti na budućnost. Crna Gora je najbolji most između Evropske unije i Zapadnog Balkana“, saopštio je potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritana Abazovića na sastanku sa potpredsjednicom Vlade Kraljevice Belgije, Sofi Vilmes.

Potpredsjednik Abazović je istakao da dvije zemlje krase odlični bilateralni odnosi i da Crna Gora posebnu zahvalnost duguje Belgiji na kontinuiranom zalaganju i podršci ostvarivanju naših vanjskopolitičkih ciljeva. U tom kontekstu, potpredsjednik Abazović je naglasio važan doprinos koji je belgijska strana dala učlanjenju Crne Gore u NATO, ali i podršku našem evropskom putu.

Govoreći o Crnoj Gori kao prepoznatoj turističkoj destinaciji, Abazović je pozvao belgijske turiste da posjete Crnu Goru, garantujući da je naša zemlja sigurna turistička destinacija.

Potpredsjednica Vlade Belgije Sofi Vilmes navela je da su za evropske integracije Crne Gore najvažniji napredak na polju vladavine prava i rezultati u borbi protiv korupcije. Vilmes je istakla da Belgija podržava evropski put Crne Gore i da je u tom procesu pouzdan partner naše zemlje, naglašavajući stav Belgije da sve zemlje Zapadnog Balkana treba da budu dio EU.

Tokom susreta Abazovića i Vilmes konstatovano je da dvije države imaju tradicionalno dobre odnose sa tendencijom da odnose produbljuju u smislu ekonomske saradnje, zaštite životne sredine, prosvjete i kulture.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?