Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Adžić: Crna Gora još jednom potvrdila evropski kurs

Objavljeno: 15.02.2023. 12:12 Autor: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Na 41. sjednici Vlada Crne Gore usvojila je Informaciju o statusu lica iz Ukrajine i donijela Odluku o izmjeni i dopunama Odluke o odobravanju privremene zaštite licima iz Ukrajine.

Shodno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti stranaca, kojim je propisano da se privremena zaštita može produžiti na još godinu dana, donijeta je Odluke o izmjeni i dopunama Odluke o odobravanju privremene zaštite licima iz Ukrajine, kojom je predviđeno produženje privremene zaštite za još godinu dana, odnosno do 11.03.2024. godine.

Odluka je donijeta iz razloga što ukrajinska kriza još uvijek traje, te se lica kojima je odobrena privremena zaštita u Crnoj Gori i lica koja zakonito borave u Crnoj Gori po osnovu odobrenog privremenog boravka ne mogu vratiti u Ukrajinu.

Podsjećamo da je i Evropska komisija u Izvještaju za Crnu Goru za 2022. godinu preporučila pravovremenu reakciju na eventualni priliv lica iz Ukrajine.

Crna Gora je još jednom pokazala dosljednost evropskom putu i podršku Ukrajini.

Tagovi

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?