Adžić-Miler: Podrška Republike Austrije izuzetno značajna na putu Crne Gore ka EU

Objavljeno: 12.05.2022. 08:10 Autor: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić primio je u prvu zvaničnu  posjetu ambasadora Republike Austrije u Crnoj Gori, Karla Milera.

Ministar i ambasador su se složili da su odnosi dvije zemlje prijateljski, a saradnja resora unutrašnjih poslova sadržajna i kvalitetna.

Ministar Adžić je istakao da će se tradicionalno dobri odnosi Crne Gore i Austrije intenzivirati, na svim poljima, a da će u fokusu MUP-a biti borba protiv svih vidova kriminala i korupcije. Istakao je da je crnogorsko ministarstvo unutrašnjih poslova otvoreno za nove projekte, kao i za nastavak započetih projekata, te da Austrija može računati da će Crna Gora aktivno  sarađivati u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Filip Adžić-Kalr Miler-sastanak

Ambasador je, čestitajući ministru na imenovanju, kazao da Crna Gora i u narednom periodu može računati na podršku R. Austrije na putu ka članstvu u EU. Iskazao je uvjerenje da će Crna Gora imati volje i kapaciteta da se izbori sa aktuelnim izazovima.

Sagovornici su se saglasili da je projekat EUROL III, u okviru kojeg Austrija pruža pomoć Crnoj Gori, izuzetno značajan, te iskazali očekivanje da će u narednom periodu doprinijeti efikasnijim rezultatima u borbi protiv organizovanog kriminala.

Zaključeno je da u predstojećem periodu ima prostora za jačanje veza dvije zemlje, kao i za razmjenu iskustava i dobrih praksi.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?