Adžić sa Vulićem: Crnogorski Muslimani neizostavan dio multietničke i multivjerske Crne Gore

Objavljeno: 12.01.2022. 18:19 Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore

Savjetnik potpredsjednika Vlade Crne Gore Filip Adžić primio je danas predsjednika Savjeta Muslimana Crne Gore Sabriju Vulića.

Adžić i Vulić razgovarali su o položaju Muslimana kao nacionalne manjine u Crnoj Gori, koja još uvijek nema svoje političke predstavnike u državnom i lokalnim parlamentima.

Izrazivši zadovoljstvo zbog razgovora sa predsjednikom Savjeta Muslimana Crne Gore, Adžić je istakao da je doživljava kao još jedan korak naprijed u unapređenju zajedničkog života na prostoru Crne Gore.

Vrata Kabineta potpredsjednika Vlade otvorena su za svakog dobronamjernog građanina, bez obzira na njegovu vjersku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. Zajedništvo, toleranciju i razumijevanje gradićemo kroz dijalog sa svima. Naš zadatak je da radimo na unapređenju međusobnih odnosa, kao i na stvaranju povoljnijeg društvenog i političkog ambijenta u Crnoj Gori. Crnogorski muslimani su jedan od najčvršćih stubova naše države i moraju biti nezaobilazni partneri svake vlasti koja radi u interesu države i građana. Crnogorski Muslimani neizostavan dio multietničke i multivjerske Crne Gore, istakao je Adžić.

Vulić je upoznao Adžića sa trenutnim stanjem u nacionalnom korpusu Muslimana koji, kako je istakao Vulić, po posljednjim istraživanjima broji 5,1% ukupne populacije u Crnoj Gori.

Poseban segment razgovora vođen je na temu socijalnog i društvenog položaja Mrkojevića kao jedne specifične nacionalne populacije u okviru barske opštine, gdje su Muslimani većinski narod. Vulić je upoznao Adžića sa aktuelnim problemima sa kojima se srijeću Mrkojevići, kao i potencijalima i istorijskim resursima koji su obilježje ovog kraja.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?