Akcija čišćenja povodom Dana nezavisnosti

Objavljeno: 20.05.2022. 12:53 Autor: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma

Povodom obilježavanja 21. maja, Dana nezavisnosti Crne Gore Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma organizovalo je akciju čišćenja u blizini Stočne pijace na Ćemovskom polju. 

Akciji su se, pored ministarke Ane Novaković Đurović i kolektiva Ministarstva, priključili i predstavnici preduzeća „Čistoća“ d.o.o. Podgorica, koji su za učesnike akcije obezbijedili kese za otpad i rukavice.

„Želim svim građankama i građanima Crne Gore da čestitam Dan nezavisnosti i izrazim želju da ćemo sljedeći praznik čekati u ekološki uređenijoj državi. Naša obaveza i odgovornost je da tome doprinesemo, da štitimo naša područja, naša prirodna bogatstva, da istovremeno obezbijedimo razvoj i da zaista naša ekološka država bude naša velika prednost i naš brend”, izjavila je ministarka Novaković Đurović.

Ministarka je dodala da smo današnjom akcijom željeli da pokažemo da svi možemo da uradimo po nešto za našu okolinu i za našu državu i posebno zahvalila predstavnicima „Čistoće“ na predusretljivosti i saradnji. Kako je najavila, ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje će nastupiti u narednom periodu gdje god to bude neophodno, jer je problem sa otpadom sveprisutan u našoj zemlji.

Ministarka je posebno naglasila da, pored aktivnosti na terenu, Ministarstvo intezivno radi i na stvaranju dobrog zakonskog i institucijalnog okvira u oblasti upravljanja otpadom i najavila da očekujemo ubrzo i finalnu fazu izrade Zakona o upravljanju otpadom, koji će biti usklađen sa evropskim standardima.

U akciji je sakupljeno 50 džakova otpada.

Za jedinu na svijetu. Naša je, čuvajmo je.

Galerija

gallery.media[0].alt
1/6 Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma
item.alt
item.alt
item.alt
item.alt
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?