Ambasadorka Ozan ministru Vuksanoviću: Želim i vjerujem u uspjeh Crne Gore na putu ka EU

Objavljeno: 05.07.2022. 12:19 Autor: Kabinet ministra bez portfelja

Ministar bez portfelja Adrijan Vuksanović sastao se danas sa ambasadorkom Turske u Crnoj Gori Songul Ozan. Sagovornici su zajednički ocijenili da dvije države imaju tradicionalno dobre i prijateljske odnose i iskazali spremnost i otvorenost za jačanjem i intenziviranjem odnosa.

„Pratim vase aktivnosti, vrlo ste dinamični i mogu slobodno reći, da sa punim dignitetom predstavljate svoju zemlju. Hvala vam što te izrazili želju da se sretnemo, meni to znači i kao političaru i kao građaninu Crne Gore ”, kazao je ministar Vuksanović.

Ambasadorka Ozan se zahvalila na toplom i srdačnom gostoprimstvu i čestitala ministru Vuksanoviću na novoj funkciji.

Crna Gora je zemlja sa kojom dijelimo zajedničku istoriju, kulturu i tradiciju. Crna Gora je naš prijatelj od velikog povjerenja i naš saveznik u sklopu NATO-a. Danas u Turskoj imamo oko 20 miliona građana koji su na neki način povezani sa Balkanom i nama je jako važno kada znamo da na Balkanu vladaju mir i stabilnost. Turska ima i svoje institucije koje djeluju u Crnog Gori i želim da znate da smo spremni da unapređujemo naše odnose i da sarađujemo sa vašom Vladom i vama lično , poručila je ambasadorka Ozan.

Ministar Vuksanović je kazao da raduje što je i ekonomska saradnja između dvije zemlje u uzlaznoj putanji.

Ova Vada ima visok stepen razičitosti, i ideoloških i političkih, ali vjerujem da smo okupljeni oko jedne zajedničke vrijednosti a to je dobrobit naših građana. Prioritet ove Vlade je ponovno dinamiziranje procesa ka Evropskoj uniji, kako bi Crna Gora opet bila dobar glas sa Balkana. To je proces koji je važan za Crnu Goru, u smislu da našim građanima osiguramo bolje i kvalitetnije uslove za život. Mi smo spremni i želimo to članstvo , kazao je ministar Vuksanović.

Ambasadorka Ozan je poželjela Crnoj Gori da bude uspješna na putu ka EU, uz želju da EU čim prije pokaže volju i spremnost za proširenje.

Adrijan Vuksanović - Songul Ozan, ambasadorka Turske (05.07.2022.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?