Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Begović: Depolitizacija i profesionalizacija sporta ključne za stvaranje stabilnog sportskog sistema u Crnoj Gori

Objavljeno: 01.10.2021. 12:00 Autor: Uprava za spot i mlade

Vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade, Dr Marko Begović, danas je održao sastanak sa predsjednicom Komisije za antidoping, Vesnom Simović Zvicer.

“Komunikacija u narednom periodu, kako sa Svjetskom agencijom za antidoping, tako i sa ostalim međunarodnim organizacijama mora biti vrlo transparentna, profesionalna i nadasve imati za primarni cilj interes sportista i sportskih radnika, makar kada je riječ o instituciji na čijem sam čelu, odnosno Upravi za sport i mlade.

Raduje me što mogu podijeliti sa javnošću činjenicu da se nalazimo u finalnoj fazi rješavanja problema koji je u prethodnom periodu opterećivao crnogorsku javnost. Ono što je značajno navesti jeste da sa sigurnošću možemo reći da će izmjene i dopune Zakona o sportu, na kojima su radili Uprava za sport i mlade i Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, u saradnji sa Odsjekom za usklađivanje Svjetske antidoping agencije, rezultirati time  da crnogorski sportisti i država Crna Gora neće imati reperkusija u budućnosti.

Upravo su ovakvi rezultati dobar pokazatelj da se odnosi u sportu moraju profesionalizovati i depolitizovati zarad uspostavljanja stabilnog i čvrstog sportskog sistema u Crnoj Gori, te time stvoriti sigurno okruženje u kojem možemo obezbijediti kvalitetne uslove našim sportistima i sportskim radnicima.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?