Bešović na 47. sastanku generalnih direktora država članica Mehanizma civilne zaštite EU

Objavljeno: 13.10.2021. 08:58 Autor: Ministarstvo unutrašnjih poslova

U periodu od 10. do 13. oktobra 2021. godine u Ljubljani, u organizaciji Generalnog direktorata za civilnu zaštitu i poslove humanitarne pomoći pri Evropskoj komisiji a u okviru Slovenačkog predsjedavanja Savjetom EU, održan je 47. sastanak generalnih direktora država članica Mehanizma civilne zaštite EU.

Sastanku su  prisustvovali  v.d. generalnog direktora Miodrag Bešović i načelnik Direkcije za civilnu zaštitu i smanjenje rizika od katastrofa Direktorata za zaštitu i spašavanje Ljuban Tmušić.

Ključne teme sastanka bile su: analiza stanja u oblasti civilne zaštite u državama članicama Mehanizma, saradnja sa zemljama Zapadnog Balkana sa fokusom na unapređenje regionalne otpornosti na katastrofe, te budućem kreiranju javnih politika u ovoj oblasti.

Miodrag Bešović i Darko But

Ovo je bila prilika i za bilateralni susret v.d. generalnog direktora Miodraga Bešovića i generalnog direktora Uprave Republike Slovenije za zaštitu i spašavanje Darkom Butom, tokom kojeg su zaključili da će dvije prijateljske zemlje u predstojećem periodu intenzivirati saradnju i razmjenu iskustava  u oblasti civilne zaštite.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?