Bratić na sastanku sa Udovičićem: Prijateljska saradnja u oblasti sporta

Objavljeno: 14.05.2021. 15:32 Autor: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Na kraju svoje prve zvanične posjete Republici Srbiji, ministarka Bratić je održala sastanak i sa Vanjom Udovičićem, ministrom omladine i sporta u Vladi Republike Srbije. Tokom sastanka razmotren je dosadašnji nivo saradnje državnih organa nadležnih za omladinu i sport, mogućnost unapređenja bilateralne saradnje i načini njenog poboljšavanja kroz regionalne projekte.

Ministar Udovičić je poručio da njegovo Ministarstvo stoji na raspolaganju za različite vidove saradnje, i da je ovaj sastanak značajni korak unaprijed u smislu povezivanja i dobrih odnosa u oblasti sporta. Ministarka Bratić je, uz zahvalnost na prijemu i prijateljskom dočeku, poručila da Srbija i Crna Gora imaju mnogo izuzetnih sportista i da je sport izuzetno značajan u smislu promocije zdravih stilova života.

„Smatram da je prirodno povezivanje sporta i edukacije, ali i važnost prezentovanja zdravih vrijednosti i načina življenja, posebno u vremenu digitalizacije i tehnicizma“, kazala je Bratić.

Sagovornici su razmijenili stavove o položaju mladih, uz saglasnost da bi bilo korisno organizovati omladinske susrete koji bi mogli da postanu i tradicionalni. U smislu međunarodne i regionalne saradnje, govorilo se i o značaju organizovanja različitih regionalnih takmičenja i sportskih susreta.

MINISTARSTVO PROSVJETE, NAUKE, KULTURE I SPORTA

FOTO: https://flic.kr/s/aHsmVCZKJb


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?