Brđanin u prvoj zvaničnoj posjesti kolegama u Republici Srbiji

Objavljeno: 24.05.2021. 12:35 Autor: Uprava policije

Danas je održan bilateralni sastanak delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Uprave policije Crne Gore, koje su predvodili direktor policije general policije Vladimir Rebić i v.d. direktora Uprave policije Zoran Brđanin.

Na sastanku su istaknuti tradicionalno dobri i profesionalni odnosi dvije policije, kao i značaj nastavka saradnje srpske i crnogorske policije u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala sa kojim se suočava cijeli region.

Razmjene iskustava i dobrih praksi biće nastavljene kroz jačanje saradnje specijalnih jedinica što će unaprijediti taktička postupanja ovih elitnih policijskih struktura u rješavanju najsloženijh bezbjednosnih pitanja.

Kao jedna od tema otvoreno je i pitanje obrazovanja i stručnog usavršavanja pripadnika službi dvije države.

Rebić se zahvalio Brđaninu na posjeti, ističiću da je izbor prve zvanične posjete od postavljenja na čelo Uprave policije upravo Republika Srbija, odnosno Direkcija policije Ministarstva unutrašnjih poslova, pokazatelj da su otvorena vrata ka dobroj i profesionalnoj saradnji i u budućnosti.

Brđanin se zahvalio na srdačnoj dobrodošlici i naglasio da odnos dvije policije odlikuje snažno partnerstvo a operativni policijski sastavi svojim delovanjem i rezultatima to potvrđuju.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?