Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Čestitka povodom Roš Hašane

Objavljeno: 06.09.2021. 12:15 Autor: Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava

Međusobno razumijevanje, solidarnost i pomaganje posebno su potrebni u ovim izazovnim vremenima i potvrda su, da su neiscrpni izvori kojima nas jevrejska vjera uči.

Jevrejska zajednica u Crnoj Gori je bitan segment ovog društva i predstavlja veliko bogatstvo za multikonfesionalnu Crnu Goru, te će sigurno i u budućnosti doprinjeti stvaranju okruženja gdje se poštuju visoko moralne vrijednosti i principi.

Kako običaji tokom praznovanja Roš Hašane simbolizuju čovjekovu težnju da naredna godina donese puno plodova, u tom duhu vjerske tradicije,  upućujem želju da i ova predstojeća godina donese svim pripadnicima/ama Jevrejske zajednice u Crnoj Gori, puno uspjeha,  kako na ličnom tako i  profesionalnom planu.

Neka nas važni praznici poput ovog uvijek podsjete na to da je najveća vrijednost uvijek i jedino čovjek, te da je naša zajednička misija stvaranje humanijeg i boljeg društva.

Državni sekretar u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava, Mr Bojan Božović .
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?