Crna Gora snažno posvećena borbi protiv korupcije i ekonomskog kriminala

Objavljeno: 09.11.2022. 09:26 Autor: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Zemlje regiona posvećene su ispunjavanju glavnih ciljeva Regionalne mape puta za borbu protiv korupcije i ilegalnih finansijskih tokova, a naročito jačanju sistema za sprečavanje sukoba interesa i prijavu imovine, te borbi protiv ekonomskog kriminala, poručeno je sa dvodnevnog sastanka koji se juče i danas, 7. i 8. novembra, održava u Beču u organizaciji Kancelarije Ujedinjenih nacija za borbu protiv droge i kriminala (UNODC) i Regionalne antikorupcijske inicijative (RAI).

Na sastanku na kojem je kao dio crnogorske delegacije ispred Ministarstva unutrašnjih poslova učešće uzela šefica Kabineta, Kristina Đukanović, iskazano je snažno opredjeljenje da se borba protiv ekonomskog kriminala dalje jača kroz kreiranje regionalne mreže specijalizovanih tužilaca, policije i finansijsko obavještajnih službi na nivou država Zapadnog Balkana.

Sastanak je bio prilika da učesnici razmijene mišljenja o aktivnostima i dinamici na planu realizacije prioriteta iz Mape puta, o kojima će biti riječi i na Regionalnoj konferenciji koja će se u decembru ove godine održati u Skoplju, a koja će okupiti visoke predstavnike vlada regiona, eksperte i tužioce.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?