Dani otvorenih vrata povodom diskusije o tekstu Nacrta Strategije saradnje organa državne uprave i NVO 2022-2026

Objavljeno: 13.06.2022. 11:39 Autor: Ministarstvo javne uprave

Ministarstvo javne uprave je nakon zaključene javne rasprave 28.aprila o tekstu Nacrta Strategije saradnje organa državne uprave i NVO 2022-2026 sačinilo Izvještaj sa javne rasprave i shodno prispjelim komentarima, sugestijama i predlozima unaprijedilo tekst Nacrta Strategije.

Tim povodom Ministarstvo organizuje Dane otvorenih vrata kako bi dodatno razmotrili  Nacrt strateškog dokumenta, ciljeve i aktivnosti predviđene za njihovu realizaciju.

Dani otvorenih vrata biće organizovani 20, 21 i 22. juna u prostorijama Direktorata za strateško planiranje, međunarodnu saradnju i IPA fondove, Ministarstva javne uprave ( Bul. Mihaila Lalića 1, Podgorica, četvrti sprat) u periodu od 10.00-12.00h.

Dani otvorenih vrata su prilika da zainteresovana javnost dodatno obrazloži svoje predloge, sugestije i inpute koje su dali tokom javne rasprave, a sve u cilju unapređenja strateškog dokumenta, kao i pružanja dodatnih  smjernice za dugoročno, strateško i kvalitetno partnerstvo između države i organizacija civilnog društva kako u cilju kreiranja javnih politika, tako i u cilju poboljšanja javnih usluga.

Cilj nam je da novim strateškim dokumentom Vlada Crne Gore definiše i utvrdi mjere za još intenzivnije unapređenje pravnog, institucionalnog i finansijskog okvira, za veću inkluziju i bolju saradnju organa državne uprave i nevladinih organizacija u procesu kreiranja i primjene javnih politika.

Ovim koracima Ministarstvo javne uprave pokazuje spremnost da svojim politikama dalje promoviše standarde otvorenog dijaloga i kvalitetnijih javnih konsultacija.

Ministarstvo javne uprave je otvoreno za sve inpute i sugestije zainteresovane javnosti, kako bismo zajedno došli do najboljih rješenja, jer samo ukoliko su podjednako zastupljeni interesi svih može se graditi međusobno povjerenje.

Ovdje možete preuzeti unaprijeđeni Nacrt Strategije saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija 2022-2026.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?