Dodatno intenzivirati ekonomsku saradnju sa Grčkom

Objavljeno: 28.03.2024. 11:28 Autor: Ministarstvo finansija


Sastanak

Ministar finansija, Novica Vuković i v.d. direktorice Agencije za investicije,  Snežana Đurović sa saradnicima razgovarali su danas sa Konstantinosom Fragkogiannisompomoćnikom ministra vanjskih poslova Republike Grčke i ambasadorom te zemlje u Crnoj Gori,  Panayotisom Partsosom o mogućnostima produbljivanja ekonomske  saradnje dvije zemlje.

Tom prilikom, gospodin Fragkogiannis naglasio je da Grčka svesrdno podržava ubrzanje integracionog puta i punopravno članstvo Crne Gore u Evropskoj Uniji. Istakavši spremnost te zemlje da Crnoj Gori pruži potrebnu ekspertsku i tehničku podršku na tom putu.

Sastanak

Ministar Vuković zahvalio je na otvorenoj podršci, naglasivši da je upravo pridruženje Evropskoj porodici vodeći spoljnopolitički cilj Vlade Crne Gore.

Predstavnik Vlade Grčke, gospodin Fragkogiannis, kazao je da postoji interesovanje grčkih kompanija za ulaganje u Crnu Goru, akcentujući potrebu jačanja međusobnih ekonomskih veza zemalja Zapadnog Balkana, sa fokusom na zelenu energiju, obnovljive izvore energije, infrastrukturu, bankarstvo i turizam. Ministar Vuković poručio je da je Vlada veoma otvorena za nove investitore, informišući da je u planu i izrada zakona o strateškim investicijama. Takođe je ukazao na važnu ulogu Agencije za investicije u kreiranju privlačnijeg ambijenta za ulagače, podršku u realizaciji ali i praćenje toka investicija.                                                                                         

Na sastanku je konstatovano da je tradicionalno dobru saradnju dvije zemlje, o čemu svjedoči i značajna prisutnost grčkih kompanija u Crnoj Gori, moguće dodatno intenzivirati, na čemu će se ubuduće, kako je poručeno, zajednički predano raditi.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?