Dukaj- Lundberg: Posvećeni daljoj saradnji sa UN

Objavljeno: 15.06.2022. 13:15 Autor: Miistarstvo javne uprave

Dukaj -Lundberg (3)Ministar javne uprave, mr Marash Dukaj sastao se danas sa rezidentnim koordinatorom Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori, Piterom Lundbergom.

Ministar Dukaj upoznao je Lundberga sa prioritetima u radu ovog resora i vizijama daljeg unapređenja javne uprave, uključujući i proces digitalizacije.

“Pred Ministarstvom javne uprave je puno izazova i prioritet je kreiranje strateških pravaca razvoja na planu reforme javne uprave i digitalizacije i uspostavljanje efikasne i transparentne javnu uprave koju karakteriše rast povjerenja građana u njen rad i približavanje standardu i nivou koje imaju zemalje članice EU”, kazao je ministar Dukaj.

On se zahvalio na podršci koju je UN u prethodnom periodu pružio i istakao da su veoma značajan partner i podrška na putu reforme i  podsjetio da Crna Gora, u cilju poboljšanja dobrog upravljanja i unapređenja demokratskog i digitalnog društva, kroz učešće u radu UN-a i njenih brojnih specijalizovanih agencija i organizacija u UN sistemu, koristi brojne programe podrške za razvoj i saradnju.

Rezidentni koordinator UN je zahvalio na sastanku i čestitao ministru Dukaju imenovanje, ističući značaj njegovog resora za dalji razvoj Crne Gore.

„Naša saradnja sa Crnom Gorom u prethodnom periodu bila je veoma konstruktivna. Uvjeren sam da ćemo kroz naredni petogodišnji okvir saradnje dodatno učvrstiti partnerstvo i zajednički doprinijeti ubrzanju ostvarivanja Ciljeva održivog razvoja u Crnoj Gori“, kazao je Lundberg.

Sagovornici su iskazali otvorenost za još intenzivniju saradnju na temelju buduće podrške i saradnje.Dukaj -Lundberg (3)


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?