Đurović: Njegujmo crnogorsko istorijsko nasljeđe u modernoj Crnoj Gori

Objavljeno: 12.05.2022. 14:45 Autor: Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma

Ministar ekonomskog razvoja i turizma  Goran Đurović sastao se sa princem Nikolom Petrovićem Njegošem, predsjednikom Fondacije Petrović Njegoš i generalnim komesarom paviljona Crne Gore na Svjetskoj izložbi Expo 2020 Dubai.

Ovom prilikom princ Nikola Petrović predao je nagradu ministru  Đurović i poručio: "Bronzanu statuu za Dizajn izložbe u kategoriji rentiranih paviljona Vam  predajem  u ime kolektiva i tima koji je radio na pripremi i realizaciji izložbe, a kao takva pripada svim građanima Crne Gore".

"Veoma sam zahvalan i čestitam Vam na uspješnom predstavljanju Crne Gore na Expo-u u Dubaiju. Vaš angažman usmjeren ka afirmaciji ekološke tranzicije, solidarnosti i kulturne promocije, od velikog je značaja za međunarodno pozicioniranje Crne Gore kao ekološke države i cjelokupan imidž države", kazao je ministar i dodao da je "uspjeh crnogorskog predstavljanja pokazao da ideje i kreativnost mladih, talentovanih ljudi nose veći značaj od finansijskih sredstava".

Na sastanku je bilo riječi i o saradnji Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma  i Fondacije Petrović Njegoš  u daljoj promociji Crne Gore kao cjelogodišnje turističke destinacije kojoj će  turisti želeti iznova  da se vraćaju, kao i  konkretnim projektima koji će dodatno osnažiti naše kulturološko i istorijsko nasljeđe.

Ministar Đurović i princ Nikola 12. maj 2022.

"Vjerujem da će ova Vlada imati sluha za sve ideje i projekte koji će doprinijeti ekonomskom razvoju na održiv način. Treba da njegujemo naša zelena obilježja i da stvaramo ambijent koji će odisati značajnim istorijskim momentima prepoznatim  širom svijeta", kazao je ministar.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?