Javni poziv za dodjelu podrške investicijama za izgradnju bunara i bistijerni za 2021. godinu

Objavljeno: 21.07.2021. 06:33 Autor: Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede (Ministarstvo), u skladu sa Agrobudžetom za 2021. godinu i budžetskom linijom 2.1.14. - Podrška investicijama za izgradnju bunara i bistijerni, objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške investicijama za izgradnju bunara i bistijerni za 2021. godinu.

Informacije u vezi sa ovim Javnim pozivom mogu se dobiti putem telefona: 020-482-115

Trajanje Javnog poziva je od 21. jula 2021. godine do 21. septembra 2021. godine. Javni poziv će se završiti prije 21. septembra 2021. godine ukoliko se utroše sva sredstva predviđena mjerom 2.1.14. Agrobudžeta - Podrška investicijama za izgradnju bunara i bistijerni. U slučaju da se predviđena sredstva utroše prije 21. septembra 2021. godine, Ministarstvo će obavijestiti javnost o završetku Javnog poziva, na način što će obavještenje biti objavljeno na internet stranici Ministarstva i dnevnom listu: “DNEVNE NOVINE“. Obrada i odobravanje primljenih Zahtjeva će se vršiti u toku trajanja Javnog poziva.


Dokumenta

Detalji javnog poziva:

Nadležna institucija:Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede
Objavljen: 21.07.2021.
Rok za prijavu: 21.09.2021.
Naziv:Javni poziv za dodjelu podrške investicijama za izgradnju bunara i bistijerni za 2021. godinu
Tip:javni
Ukupna sredstva180.000,00
Iznos pojedinačne podrške:3.000,00
Namijenjeno za:poljoprivredno gazdinstvo koje: je registrovano u Registru poljoprivrednih gazdinstava, u skladu sa Pravilnikom o obliku i načinu vođenja registra subjekata i registra poljoprivrednih gazdinstava, do trenutka podnošenja zahtjeva za odobravanje investicije; u cjelosti ispunjava kriterijume prihvatljivosti i specifične kriterijume prihvatljivosti niže navedene.
Može biti investirano u:Bušenje/izgradnja novih eksploatacionih bunara u cilju obezbjeđivanja redovnog i pravovremenog navodnjavanja usjeva na otvorenom prostoru, u plastenicima i staklenicima kao i za plantažno gajenje voćaka i vinove loze; nabavka nove opreme za novoizgrađene bunare, pumpe, agregati, cijevne linije od bunara do proizvodne parcele; izgradnja novih bistijerni u cilju obezbjeđivanja napajanja vodom; adaptacija postojećih bistijerni; nabavka rezervoara (tankova) za vodu; nabavka motornih pumpi za vodu; nabavka novih tifona.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?