Ministar Adrović primio predstavnike Skupštine opštine Rožaje

Objavljeno: 22.06.2022. 07:09 Autor: ministrarstvo rada i socijalnog staranja

Ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović susreo se sa predsjednikom Skupštine opštine Rožaje Almirom Avdićem i sekretarom Amerom Dacićem

U uvodnom dijelu razgovora, predstavnici rožajskog lokalnog parlamenta čestitali su Adroviću funkciju ministra rada i socijalnog staranja i poželjeli mu puno uspjeha u daljem radu. 

U toku razgovora, predsjednik SO Rožaje Almir Avdić najavio je inicijativu lokalnog parlamenta prema Ministarstvu rada i socijalnog staranja čiji je cilj da se sjedišta pojedinih organizacionih jedinica državnih institucija vrate u opštinu Rožaje. Akcenat je bio na područnu jedinicu Zavoda za zapošljavanje Crne Gore za rožajsku opštinu. Bilo je i prijedloga u pravcu unapređenja dostupnosti usluga Fonda PIO na teritoriji Rožaja. 

Ministar Adrović se zahvalio Avdiću i Daciću na posjeti i istakao da je ministarstvo koje predstavlja otvoreno za svaku inicijativu koja je u interesu građana. 

Aktivnosti Ministarstva rada i socijalnog staranja biće usmjerene prema jačanju socijalnih servisa u skladu sa potrebama građana, uz precizan rad na dodatnom unapređenju infrastrukture institucija koje ključno doprinose efikasnosti tržišta rada,

kazao je ministar Adrović i dodao da će sve opštine biti uključene u kreiranje mjera koje će biti dio tog procesa. 

Sagovornici su se saglasili da je važno intenzivirati saradnju između državnih i lokalnih institucija kako bi se formirao bolji ambijent za život građana, posebno najugroženijih kategorija društva.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?