Ministar Dukaj posjetio opštinu Andrijevica: Saradnja u službi građana

Objavljeno: 08.06.2022. 13:30 Autor: Ministarstvo javne uprave

Vlada Crne Gore - fotografija člankaMinistar javne uprave, mr Marash Dukaj, sa saradnicima, boravio je danas u posjeti opštini  Andrijevica.

Tokom sastanka, ministar Dukaj i predsjednik opštine, Željko Ćulafić, razgovarali su o aktuelnim projektima, kao i budućim planovima u oblasti reforme javne uprave sa fokusom na unapređenje pružanja usluga građanima.

Ministar Dukaj je kazao da je Vlada Crne Gore u ovom mandatu potpuno posvećena procesu decentralizacije i osnaživanju sistema lokalne samouprave u Crnoj Gori.

„Ministarstvo javne uprave u kontinuitetu radi na produbljivanju saradnje i rješavanju problema koje opterećuju rad lokalnih samouprava, te preduzima aktivnosti u cilju poboljšanja funkcionisanja i održivosti opština, kako bi se obezbijedilo efikasno pružanje usluga građanima“, istakao je Dukaj.

On je istakao da u ostvarivanju ovog cilja moramo usmjeriti svoje aktivnosti za dobrobit građana i opštine Andrijevica, te da će vrata Ministarstva javne uprave uvijek biti otvorena u pogledu uspostavljanja uprave okrenute ka građanima“, istakao je Dukaj.

Predsjednik opštine Ćulafić  upoznao je ministra sa aktuelnim razvojnim projektima, te budućim planovima koji su u funkciji daljeg ekonomskog i regionalnog razvoja, ali i ukazao na izazove sa kojima se suočava opština Andrijevica.

„Ova posjeta je značajna za opštinu Andrijevica zbog razmjene iskustava o novim zakonskim rješenjima i preporukama koje treba sprovoditi na lokalnom nivou. Ministar je imao priliku da se upozna sa određenim problemima koje imamo u redovnom funkcionisanju, kao i sa dobrim praksama. Trudimo se da unaprijedimo uslove za rad naših zaposlenih, da bi bili kvalitetan i odgovoran servis građanima i profesionalna, odgovorna samouprava“, kazao je Ćulafić.

Ministar je posjetio Biro za građane i tom prilikom naglasio da će Ministarstvo u skladu sa mogućnostima pružiti svu podršku za unapređenje rada ovog Biroa, sa ciljem da lokalna uprava u Andrijevici bude efikasan servis građanima.Vlada Crne Gore - fotografija člankaTokom posjete, održan je i radni sastanak tima Ministrarstva javne uprave sa glavnim administratorom i rukovodiocima organa lokalne uprave u cilju razvijanja partnerskih odnosa i povjerenja. Na sastanku više riječi bilo je o izazovima u primjeni propisa na lokalnom nivou, kao i dobrim praksama koje lokalna uprava sprovodi.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?