Ministar Mitrović sa delegacijom u posjeti Republici Sloveniji

Objavljeno: 19.07.2021. 07:50 Autor: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma

Na poziv g-dina Andreja Vizjaka, ministra za životnu sredinu i prostorno planiranje Republike Slovenije, ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma prof. dr Ratko Mitrović uzeće učešće na Neformalnom sastanku ministara životne sredine koji će se održati u Ljubljani, 20-21. jula 2021. godine. Pored ministra Mitrovića, na sastanku će učešće uzeti i ministri životne sredine iz zemalja Evropske unije, zemalja u razvoju, predstavnika Evropske komisije i Evropskog parlamenta.

Neformalni sastanak ministara za životnu sredinu organizuje se u okviru predsjedavanja Republike Slovenije Savjetom Evropske unije s ciljem diskusije o ključnim pitanjima iz oblasti zaštite biodiverziteta i klimatskih promjena, a u susret predstojećim konferencijama strana potpisnica Konvencije o biodiverzitetu i Okvirne konvencije Ujedinjenih nacija o klimatskim promjenama.

Imajući u vidu značaj i tematske oblasti posjete, članovi delegacije Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma koju predvodi ministar Ratko Mitrović biće: Jovana Žarić, v.d. generalne direktorice Direktorata za EU integracije, međunarodnu saradnju i klimatske promjene; Tamara Brajović, v.d. generalne direktorice Direktorata za prirodu; Dušan Bugarin v.d. generalnog direktora Direktorata za ekologiju i Draško Boljević v.d. izvršnog direktora Fonda za zaštitu životne sredine (Eko fond).

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?