Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarstvo obezbijedilo 150 kanti za selektivno sakupljanje otpada

Objavljeno: 25.02.2022. 11:30 Autor: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma obezbijedilo je 150 kanti za selektivno sakupljanje otpada, u visini od 4.999 eura za osnovne škole u Podgorici i Crnoj Gori, a sve u cilju podizanja ekološke svijesti kod najmlađe populacije, jer se dobre navike najbolje stiču u tom uzrastu. Kante su zapremine 120l i predviđeno je da budu- žuta za plastiku i plava za papir.

Kante će biti prevashodno distibuirane na teritoriji Glavnog grada i to prvo osnovnim školama (35), a nakon toga i srednjim školama (10). Takođe je važno znati da će se matičnim školama dopremiti i kante za njihove područne jedinice. Kante mogu stajati u dvorištu kao i u holu škole jer otpad koji će se u njima sakupljati nema neprijatnih mirisa.

Poslije Glavnog grada uslijediće isporuke u sledećim gradovima: Berane, Bijelo Polje, Pljevlja, Ulcinj, Herceg Novi i Tuzi. U sledećoj nabavci biće planirane opštine i škole koje u ovoj raspodijeli nisu dobile kante.

Radi uštede troškova transporta, za isporuku se koristi vozilo Hidrometeorološkog zavoda.

Projekat Ministarstva sprovodi se u godini kada se očekuje usvajanje novog Zakona o upravljanju otpadom.

Galerija

gallery.media[0].alt
1/5
item.alt
item.alt
item.alt
item.alt
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?