Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministri Đurović i Adžić u posjeti graničnom prelazu Dobrakovo

Objavljeno: 30.07.2022. 08:00 Autor: Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić posjetili su granični prelaz Dobrakovo i uvjerili se na licu mjesta u stanje, uslove rada i kadrovske kapacitete na ovom graničnom prelazu.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović informisan je da granična ispostava Dobrakovo u kontinuitetu bilježi povećan promet putnika.

„Na GP Dobrakovo zabilježena je velika frekvencija putnika, što za mene kao ministra u čijoj je nadležnosti turizam, predstavlja veliko zadovoljstvo. Podatak koji sam upravo dobio je da je za 24 dana jula mjeseca na ovom graničnom prelazu zabilježen prelazak 360 000 putnika, što je 12.55% više u odnosu na 2021. godinu, a čak 29% u odnosu na 2019. godinu", kazao je Đurović.

On se zahvalio svim pripadnicima granične policije i Uprave prihoda i carina koji u prilično teškim uslovima rade i i kontrolišu granicu na najbolji mogući način, i izrazio uvjerenje da će svi turisti koji dolaze u Crnu Goru biti zadovoljni.

Ministar Adžić kazao je da zaposleni na GP Dobrakovo uprkos svim tehničkim nedostacima daju svoj maksimum kako se na granici ne bi dugo čekalo i kako bi se svi ljudi koji dolaze u zemlju osjećali prijatno, i na samom ulazu osjetili da imaju punu podršku i da se mogu osloniti na službe i institucije u Crnoj Gori. 

On je istakao da su podaci o prometu putnika ohrabrujući, te da je optimističan po pitanju uspješnosti turističke sezone. 

U prethodnom periodu na svim graničnim prelazima u Crnoj Gori bilježi se povećan promet putnika, a tokom juna mjeseca promet je bio za 51% veći u odnosu na 2021. godinu.

Ministri su tokom posjete iskoristili priliku da porazgovaraju i pozdrave brojne turiste koji dolaze u Crnu Goru i uruče im kao poklon dobrodošlice autentičan crnogorski suvenir.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?