Mitrović-Timonije: Crna Gora će u kontinuitetu unapređivati saradnju sa Francuskom u oblasti životne sredine

Objavljeno: 17.03.2021. 14:03 Autor: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, prof. dr Ratko Mitrović razgovarao je sa ambasadorom Republike Francuske, Nj.E, gospodinom Kristijanom Timonijeom o mogućnosti saradnje u okviru projekata upravljanja čvrstim otpadom i iz oblasti klimatskih promjena. Posebna pažnja tokom razgovora posvećena je pitanju očuvanja biodiverziteta i zaštiti životne sredine u Crnoj Gori.

 „Francuska razvojna agencija nastaviće da podržava napore Crne Gore i Vašeg ministarstva u projektima iz oblasti životne sredine“, saopštio je ambasador Timonije.

Ministar Mitrović je sa ambasadorom Timonijeom razgovarao i o francuskom regionalnom projektu razvoja pametnih i ekoloških gradova, i kvartova u okviru većih gradova.

Ministar je amabasadora upoznao i sa novim strategijama Ministarstva iz oblasti prostornog planiranja i predložio uspostavljanje saradnje sa francuskim stručnjacima, „kako bismo kroz dobru praksu i iskustva Francuske, mogli na sveobuhvatan način osmisliti i sprovoditi projekte iz oblasti prostornog planiranja i urbanizma u Crnoj Gori“, izjavio je ministar.

Na sastanku je bilo riječi i o projektu izvoza kontaminiranog zemljišta i grita iz brodogradilišta Bijela, koji sprovodi francuska kompanija „Valgo“.

Sastanku su pristutvovali državni sekretar za ekologiju, prof. dr Danilo Mrdak i prvi savjetnik u Ambasadi Republike Francuske u Crnoj Gori, g-din Loren Gonkalves.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?