Najava: Delagacija Ministarstva ekonomskog razvoja u posjeti Republici Turskoj

Objavljeno: 13.10.2021. 09:23 Autor: Ministarstvo ekonomskog razvoja

Delegacija Ministarstva ekonomskog razvoja, na čelu sa ministrom Jakovom Milatovićem boraviće 14. i 15.10.2021. godine, u posjeti Republici Turskoj. 

Cilj ove posjete je intenziviranje ekonomske bilateralne saradnje u dijelu poslovnih i investicionih mogućnosti, trgovine, turizma i unapređenja industrijske politike i saradnje između Crne Gore i Turske. Posjeta Republici Turskoj prilika je za predstavljanje svih investicionih mogućnosti Crne Gore, kao sigurne destinacije, sa stabilnim javnim finansijama koja je otvorena za sve turske investitore.

Cijeneći prisutnost turskih investitora na našem tržištu i njihovih ulaganja u Crnu Goru, delegacija MER-a i ministar Milatović, sastaće se sa visokim zvaničnicima Republike Turske u čijoj su nadležnosti oblasti od značaja za unapređenje saradnje naše dvije države. Takođe, planirani su i susreti sa Odborom za međunarodne ekonomske odnose Republike Turske DEIK, predstavnicima dijaspore, privrede i investitora. 

Ovom prilikom ministar Milatović sastaće se i sa čelnicima “Tosyali” grupe i razgovarati na temu Želježare Nikšić i aktuelnoj situaciji u ovoj fabrici. 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?