NGŠ Đurović sastao se sa vojnim atašeom Velike Britanije

Objavljeno: 11.05.2021. 19:25 Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Milutin Đurović sastao se sa izaslanikom odbrane Velike Britanije u Crnoj Gori potpukovnikom Kristoferom Mejkokom.

General Đurović je naglasio da je zadovoljan saradnjom oružanih snaga dvije zemlje, naročito u oblastima sajber odbrane, realizacije zajedničkih vježbi, traganja, spašavanja i pomorske sigurnosti.

Posebno je iskazao spremnost VCG za dodatno intenziviranje saradnje i dodao da se nada da će sve aktivnosti iz Plana bilateralne saradnje za ovu godinu biti realizovane, uprkos ograničenjima koja su uzrokovana pandemijom koronavirusa.

Vršilac dužnosti direktora Direktorata za logistiku, potpukovnik Veljko Mališić koji je prisustvovao sastanku, naglasio je zainteresovanost Ministarstva odbrane za razvoj saradnje u opremanju i modernizaciji Mornarice, imajući u vidu bogato iskustvo i kapacitete Kraljevske mornarice Velike Britanije.

Mejkok je iskazao veliko zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i naglasio da oružane snage Velike Britanije daju punu podršku daljem razvoju saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

potpukovnik Mejkok 

Izaslanik odbrane Velike Britanije sastao se i sa komandantom Mornarice Vojske Crne Gore, kapetanom fregate Goranom Đurkovićem.

Đurković sa saradnicima i Mejkokom

 

Sagovornici su istakli odličnu bilateralnu saradnju i razgovarali o njenom daljem razvoju, kako bi zajednički doprinijeli sigurnijem ambijentu na moru i održavanju bezbjedne plovidbe.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?