Ministarka odbrane i NGŠ u posjeti Kolašinu i Andrijevici

Objavljeno: 10.06.2021. 17:37 Autor: Biro za odnose sa javnošću MO
Sadržaj:
Injac je poručila da je sigurna da svi pripadnici VCG daju maksimalan doprinos, ali da se uvijek mora težiti ka još boljim rezultatima.Na toj lokaciji predviđeno je postavljanje radara za nadzor vazdušnog prostora do 2024. godine. Radar je donacija NATO-a i do postavljanja će trajati njegova modernizacija, obuka osoblja i infrastrukturni radovi.

Ministarka odbrane Olivera Injac i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Milutin Đurović, obišli su danas kasarnu u Kolašinu, stacionarno čvorište veze "Bjelasica" i razgovarali sa predstavnicima Opštine Andrijevica.

Ministarka i NGŠ su se upoznali sa aktivnostima 3. Pješadijske čete, stacionirane u Kolašinu, pri čemu im je prezentovano naoružanje i oprema koju jedinica koristi.

Injac je poručila da je sigurna da svi pripadnici VCG daju maksimalan doprinos, ali da se uvijek mora težiti ka još boljim rezultatima.

"Sve što radite u sistemu bezbjednosti, radite na korist građana i države. Imate podršku Ministarstva odbrane, da radimo svi najbolje što možemo i da zajednički ostvarujemo rezultate", istakla je ministarka.

Ona je u razgovoru s pripadnicima 3. Pješadijske čete naglasila da će Ministarstvo nastaviti da radi na poboljšanju uslova života pripadnika Vojske.

Komanda Čete za vezu i elektronsko ratovanje je ministarku i brigadnog generala upoznala sa načinom rada i aktivnostima pripadnika te jedinice na stacionarnom čvorištu veze "Bjelasica".

Na toj lokaciji predviđeno je postavljanje radara za nadzor vazdušnog prostora do 2024. godine. Radar je donacija NATO-a i do postavljanja će trajati njegova modernizacija, obuka osoblja i infrastrukturni radovi.

Ministarka i načelnik Generalštaba su posjetili i Andrijevicu, gdje su razgovarali s predstavnicima Opštine o budućim oblicima saradnje i partnerstva.

Olivera Injac i Milutin Đurović - Kolašin, Andrijevica (10.06.2021.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?