Министарка одбране и НГШ у посјети Колашину и Андријевици

Објављено: 10.06.2021. 17:37 Аутор: Биро за односе са јавношћу МО
Садржај:
Ињац је поручила да је сигурна да сви припадници ВЦГ дају максималан допринос, али да се увијек мора тежити ка још бољим резултатима.На тој локацији предвиђено је постављање радара за надзор ваздушног простора до 2024. године. Радар је донација НАТО-а и до постављања ће трајати његова модернизација, обука особља и инфраструктурни радови.

Министарка одбране Оливера Ињац и начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Милутин Ђуровић, обишли су данас касарну у Колашину, стационарно чвориште везе "Бјеласица" и разговарали са представницима Општине Андријевица.

Министарка и НГШ су се упознали са активностима 3. Пјешадијске чете, стациониране у Колашину, при чему им је презентовано наоружање и опрема коју јединица користи.

Ињац је поручила да је сигурна да сви припадници ВЦГ дају максималан допринос, али да се увијек мора тежити ка још бољим резултатима.

"Све што радите у систему безбједности, радите на корист грађана и државе. Имате подршку Министарства одбране, да радимо сви најбоље што можемо и да заједнички остварујемо резултате", истакла је министарка.

Она је у разговору с припадницима 3. Пјешадијске чете нагласила да ће Министарство наставити да ради на побољшању услова живота припадника Војске.

Команда Чете за везу и електронско ратовање је министарку и бригадног генерала упознала са начином рада и активностима припадника те јединице на стационарном чворишту везе "Бјеласица".

На тој локацији предвиђено је постављање радара за надзор ваздушног простора до 2024. године. Радар је донација НАТО-а и до постављања ће трајати његова модернизација, обука особља и инфраструктурни радови.

Министарка и начелник Генералштаба су посјетили и Андријевицу, гдје су разговарали с представницима Општине о будућим облицима сарадње и партнерства.

Olivera Injac i Milutin Đurović - Kolašin, Andrijevica (10.06.2021.)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?