Obilježen Dan sigurnog interneta

Objavljeno: 07.02.2023. 12:00 Autor: Ministarstvo javne uprave

Dan sigurnog interneta-Digitalna akademijaMinistarstvo javne uprave je, u saradnji sa Mtel Digitalnom fabrikom, obilježilo Dan sigurnog interneta, koji se već 20 godina unazad obilježava širom svijeta s ciljem da se promoviše bezbjedno i odgovorno korišćenje interneta i savremenih tehnologija širom svijeta.

Drago mi je što baš na Dan sigurnog interneta, imamo mogućnost da otpočnemo obuku na temu siguran internet, baš ovdje, u Digitalnoj akademiji, koju smo i formirali u cilju unapređenja IT vještina svih građana, poručio je  ministar javne uprave, Marash Dukaj. 

„Želim polaznicima da uspješno savladaju ponuđene sadržaje, i poručujem da pouzdana elektronska usluga, nije više ideja, nego potreba, bez koje ne možemo na kvalitetan način organizovati svoje živote i poslove. To je zajednička potreba svih nas, bez obzira  na uzrast, zanimanje i interesovanja“, kazao je ministar Dukaj.

On je pozvao građane da pratite aktivnosti Digitalne akademije.

Dan sigurnog internetaNačelnik Direkcije za informacionu bezbjednost, Dušan Krkotić održao je predavanje na temu: „Cyber security“ - bezbjedosna kultura i zaštita podataka kojoj su prisustvovali građani prijavljeni putem javnog poziva u okviru projekta Digitalna akademija.

Cilj predavanja je da građani unaprijede znanje oblasti sajber bezbjednosne kulture i zaštite podataka i prepoznaju tehničke osnove kompjuterskih virusa uz primjenu softvera za zaštitu uređaja od malicioznih napada.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?