Očišćeno dvorište KBC-a, biće zasađeno preko 1000 sadnica

Objavljeno: 09.09.2021. 12:24 Autor: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma

Danas je u sklopu akcije “Za ljepšu i zdraviju Crnu Goru”, koja predviđa ozelenjavanje dvorišta bolnica i domova zdravlja, očišćeno dvorište Kliničko-bolničkog centra u Podgorici, a nakon toga se pristupilo nasipanju zemljišta i pripremi dvorišta za sadnju sadnica.

 

Milan Gazdić, v.d. direktor Agencije za zaštitu prirode i životne sredine, izjavio je da je akcija Agencije, podrškom od strane Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, dobila novu dimenziju, jer su, osim zdravstvenih ustanova, i druge institucije u Crnoj Gori zainteresovane za jedan vid aktivnosti u pogledu ozelenjavanja svojih dvorišta. “Ovdje, u dvorištu KBC-a biće zasađeno preko hiljadu sadnica, postavljen parkovski mobilijar, a za to su nam bitni i ovi pripremni radovi”, dodao je Gazdić. Gazdić je najavio da su sledeće akcije planirane u Pljevljima, Beranama, Bijelom Polju, a u sklopu akcije su planirane I izložbe fotografija iz prirode, koje će se nalaziti čak I u Prirodnjačkom muzeju.

 

Dušan Bugarin, v.d. direktor Direktorata za ekologiju u MEPPU izjavio je da je ovo samo jedna u nizu aktivnosti koje Ministarstvo podržava i sprovodi u sklopu Programa obilježavanja 3 decenije od proglašenja Crne Gore ekološkom državom. “Vjerujem da će sve zdravstvene ustanove u Crnoj Gori kojima je neophodno uređenja i ozelenjavanje dvorišta biti obuhvaćene ovom akcijom. Ono što je interesantno, jeste da je u planu proširenje akcija ozelenjavanja i dvorišta škola I vrtića”, izjavio je Bugarin.

 

Bugarin je napomenuo da Ministarstvo, u saradnji sa opštinskim komunalnim preduzećima, već krajem ove nedjelje planira veliku i značajnu akciju uklanjanja divljih deponija na teritoriji Crne Gore. “Kontinuirano ćemo raditi na tome da Crnu Goru zaista učinimo ekološkom državom u stvarnosti, a ne samo na papiru”, zaključio je Bugarin.

 

“Klinički centar će napokon dobiti jedan park, u kojem će moći da uživaju I zaposleni I pacijenti. Smatram da je neophodno da pacijentima omogućimo to u okviru samog bolničkog liječenja. Nadam se da će veoma brzo ona neugledna površina postati zelena oaza za uživanje”, izjavila je direktorica KBC-a, Ljiljana Radulović.

Ona je zahvalila Agenciji za zaštitu prirode i životne sredine i Ministarstvu ekologije, koji su omogućili da se ove aktivnosti sprovedu u kratkom periodu.

Galerija

gallery.media[0].alt
1/5
item.alt
item.alt
item.alt
item.alt
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?