Održan još jedan sastanak sa roditeljima učenika OŠ „Vladimir Nazor“

Objavljeno: 30.06.2021. 13:04 Autor: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta


U prostorijama Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, danas je održan još jedan sastanak sa predstavnicima roditelja učenika OŠ „Vladimir Nazor“. Roditelje je primila direktorica Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje, gospođa Slavica Ilinčić, koja je, i ovom prilikom, istakla da Ministarstvo posvećeno radi na pronalasku najboljeg mogućeg rješenja, i za djecu i za roditelje.

Na sastanku se ponovo, kao prelazno rješenje do izgradnje nove škole, razmatrala mogućnost održavanja nastave u kasarni u Maslinama. Ilinčić, koja je zajedno sa Vesnom Krivokapić, građevinskim inženjerom iz Ministarstva PNKS, te predstavnicima Ministarstva odbrane, obišla kasarnu u Maslinama, predstavnicima roditelja je predočila prednosti i mane kasarne kao privremenog rješenja. Istovremeno, Ilinčić je istakla da vojska ima visoke kriterijume kada je u pitanju interna procedura vezana za bezbjednost, i da od Ministarstva odbrane, u velikoj mjeri, zavisi da li će nastava u ovom objektu biti privremeno organizovana. Naravno – kako je kazala Ilinčić – i dalje kao moguća alternativa stoji predlog Ministarstva PNKS da se nastava za prvih pet razreda održava u OŠ „Savo Pejanović“ dok bi se nastava za šesti, sedmi, osmi i deveti razred organizovala u OŠ „Marko Miljanov“.

„Naišli ste na potpuno razumijevanje sa naše strane, radimo sve da vam izađemo u susret i da pronađemo najbolje rješenje za vašu djecu“, poručila je Ilinčić koja je, istovremeno, apostrofirala riješenost Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta da pomogne roditeljima učenika ove osnovne škole.

   

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?