Održano svečano obilježavanje 15 godina nezavisnosti Crne Gore

Objavljeno: 21.05.2021. 10:02 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Vlada Crne Gore organizovala je svečano obilježavanje 15 godina nezavisnosti Crne Gore uz angažman Vojske Crne Gore.

Svečanom obilježavanju Dana nezavisnosti prisustvovali su predsjednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić, potpredsjednik Vlade dr Dritan Abazović, predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, ministarka odbrane Olivera Injac i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Milutin Đurović.

U programu su učestvovali Počasna garda Vojske Crne Gore i Vojni orkestar, koji je tokom podizanja državne zastave na jarbol intonirao državnu himnu Crne Gore. Nakon toga, Vojni orkestar je odsivralo nekoliko kompozicija iz doba Knjaževine i Kraljevine Crne Gore.

Iako je programom planirano spuštanje parobranca Saše Dragojevića na Trgu nezavisnosti sa državnom zastavom, skok je otkazan zbog jakih udara vjetra koji su ometali bezbjedan skok padobranca.

Državni zvaničnici obišli su štandove Vojske Crne Gore na kojima je bio izložen dio najsavremenijeg naoružanja i opreme kojim raspolaže Vojska Crne Gore, a koje koristi u izvršavanju svojih redovnih zadataka i obaveza. Zvaničnici su se upoznali sa dijelom borbenih vozila, kao i vozila koja služe podršci pri izvršavanju namjenskih zadataka Vojske Crne Gore.

Nakon svečanog dijela programa, najviši državni zvaničnici su razgovarali sa građanima okupljenim na Trgu nezavisnosti.

Svečano obilježavanje 15. godina nezavisnosti Crne Gore (21.05.2021.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?