Okončan proces protiv Rista Jovanovića - porodica iskazala zahvalnost Ministarstvu vanjskih poslova i Vladi Crne Gore

Objavljeno: 21.07.2021. 14:45 Autor: MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA CRNE GORE

U Osnovnom sudu u Prištini danas je okončan proces protiv Rista Jovanovića kome je izrečena kazna plaćanja novčane umjesto šest mjeseci zatvorske kazne, te udaljavanje i zabrana ulaska na period od pet godina na teritoriju Kosova.

Ovim se stiču uslovi da se naš državljanin vrati svojoj porodici. Uz predstavnike Ministarstva vanjskih poslova i Ambasade Crne Gore na Kosovu, ročištu je prisustvovala sestra Rista Jovanovića, Slavenka Perazić. Ona je iskazala iskrenu zahvalnost Ministarstvu vanjskih poslova na čelu sa ministrom Đorđem Radulovićem i Vladi Crne Gore na velikom trudu koji je od prvog dana uložen u cilju zaštite prava njenog brata, kao i zbog činjenice da je Ministarstvo obezbijedilo njegov bezbjedan povratak u Crnu Goru.

Bez obzira na kompleksne okolnosti i pokušaje da se ovaj slučaj zloupotrijebi i ispolitizuje, Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore i ovom prilikom, kao i svaki put do sada, uložilo je maksimalne napore u cilju pružanja pomoći crnogorskim građanima u zaštiti njihovih prava, bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku, političku ili bilo koju drugu pripadnost.

U narednom periodu, nastaviće se kontinuirano jačanje profesionalne i efikasne mreže diplomatsko-konzularnih predstavništava Crne Gore u inostranstvu, koja će imati kapacitete da odgovori svim zahtjevima i očekivanjima crnogorskih državljana, posebno kada je u pitanju rješavanje osjetljivih konzularnih slučajeva.


Tagovi

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?