Окончан процес против Риста Јовановића - породица исказала захвалност Министарству вањских послова и Влади Црне Горе

Објављено: 21.07.2021. 14:45 Аутор: МИНИСТАРСТВО ВАЊСКИХ ПОСЛОВА ЦРНЕ ГОРЕ

У Основном суду у Приштини данас је окончан процес против Риста Јовановића коме је изречена казна плаћања новчане умјесто шест мјесеци затворске казне, те удаљавање и забрана уласка на период од пет година на територију Косова.

Овим се стичу услови да се наш држављанин врати својој породици. Уз представнике Министарства вањских послова и Амбасаде Црне Горе на Косову, рочишту је присуствовала сестра Риста Јовановића, Славенка Перазић. Она је исказала искрену захвалност Министарству вањских послова на челу са министром Ђорђем Радуловићем и Влади Црне Горе на великом труду који је од првог дана уложен у циљу заштите права њеног брата, као и због чињенице да је Министарство обезбиједило његов безбједан повратак у Црну Гору.

Без обзира на комплексне околности и покушаје да се овај случај злоупотријеби и исполитизује, Министарство вањских послова Црне Горе и овом приликом, као и сваки пут до сада, уложило је максималне напоре у циљу пружања помоћи црногорским грађанима у заштити њихових права, без обзира на њихову националну, вјерску, политичку или било коју другу припадност.

У наредном периоду, наставиће се континуирано јачање професионалне и ефикасне мреже дипломатско-конзуларних представништава Црне Горе у иностранству, која ће имати капацитете да одговори свим захтјевима и очекивањима црногорских држављана, посебно када је у питању рјешавање осјетљивих конзуларних случајева.


Тагови

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?