Otvoren Humanitarni park masline: Broj saobraćajnih žrtava alarm za institucije sistema

Objavljeno: 25.06.2024. 10:24 Autor: Ministarstvo sporta i mladih PR služba

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, prisustvovao je otvaranju Spomen obilježja u dvorištu Srednje stručne škole "Ivan Uskoković, koji je dio pokrenutog projekta "Humanitarni park masline" u znak sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća.

Humanitarni park maslineU svom obraćanju, potpredsjednik Šćekić je rekao da spomen obilježje nije samo podsjetnik na tragično prekinute živote, već i opomena svima na ozbiljnost i posljedice nesavjesnog ponašanja u saobraćaju.

Svaka saobraćajna nesreća nosi sa sobom ogromnu tugu i gubitak, naročito kada se radi o mladim ljudima koji su tek zakoračili u život. Kao društvo, imamo moralnu obavezu da učinimo sve što je u našoj moći kako bismo smanjili broj saobraćajnih nesreća i zaštitili naše najmlađe članove, rekao je Šćekić.

Humanitarni park masline
Potpredsjednik Šćekić je istakao da je broj saobraćajnih nesreća i žrtava u porastu, te da je to alarm za institucije sistema i ostale činioce društva da urade nešto po tom pitanju.

Takođe, predložio je nekoliko ključnih mjera u cilju smanjenja broja saobraćajnih nesreća i žrtava istih, među kojima se ističu edukacija i prevencija u obrazovnim sistemima, strožija primjena zakona o saobraćaju, kao i modernizacija saobraćajnica i stručna podrška žrtvama saobraćajnih nezgoda.

Humanitarni park masline

Neka nam ovaj spomenik bude stalni podsjetnik na važnost odgovornog ponašanja u saobraćaju i neka nas inspiriše da radimo zajedno na stvaranju sigurnijeg okruženja za sve, rekao je Šćekić na kraju.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?