Šćekić: Otvaranje terena Resursnog centra samo početak inkluzije djece i osoba sa poteškoćama u razvoju

Objavljeno: 11.06.2024. 12:02 Autor: Ministarstvo sporta i mladih PR služba

Potpredsjednik Vladeza demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić svečano je otvorio adaptirani košarkaški teren JU Resursni centar za djecu i mlade „Podgorica“.

Potpredsjednik Šćekić je u svom govoru rekao da je otvaranje terena Resursnog centra samo početak inkluzije djece i osoba sa poteškoćama u razvoju u društvo.

Otvaranje adaptiranog tenera JU Resursni centar

 U obavezi smo da im obezbijedimo najbolje moguće uslove za nesmetano funkcionisanje. Realizacija ovog projekta je dokaz da zajedno možemo graditi bolju i ljepšu budućnost za sve nas, a posebno za najosjetljivije kategorije stanovništva, kazao je Šćekić.

Adaptacija terena Resursnog centra, kako je rekao, bila je visoko u agendi projekata Ministarstva sporta i mladih, a potpredsjednik Šćekić je iskoristio priliku da izrazi zahvalnost svima koji su na bilo koji način učestvovali u realizaciji projekta. 

Iskoristite teren na najbolji način. Igrajte se, trenirajte, uživajte u svakom trenutku provedenom ovdje. Neka ovo bude mjesto gdje ćete se uvijek osjećati dobrodošlo, sigurno i inspirisano, bila je poruka potpredsjednika Šćekića.

Otvaranje adaptiranog tenera JU Resursni centar

Direktorica Resursnog centra Marijana Antonijević, rekla je da su iz te institucije dugo čekali da sportski poligon u njihovom dvorištu dobije današnji izgled.

"Rekonstrukcijom sportskog poligona dobili smo kvalitetnije i bezbjednije uslove za bavljenje sportom naših učenika“, kazala je Antonijević.

Ona je iskoristila priliku da se zahvali Ministarstvu sporta i mladih, kao i potpredsjedniku Vlade i ministru sporta i mladih Dragoslavu Šćekiću na uloženim naporima da teren u dvorištu Resursnog centra dobije današnji izgled. Takođe, zahvalila se i predsjedniku Paraolimpijskog komiteta Crne Gore i profesoru Ivanu Tomiću na datom doprinosu.

Otvaranje adaptiranog tenera JU Resursni centar

Ministarstvo sporta i mladih je finansiralo adaptaciju košarkaškog terena u dvorištu JU Resursni centar za djecu i mlade „Podgorica“, a projekat je podrazumijevao postavljanje tartan podloge, zamjenu košarkaških tabli i izradu jame za skok u dalj. Vrijednost čitave investicije iznosi 40 hiljada eura.

Otvaranje adaptiranog terena JU Resursni centar za djecu i mlade „Podgorica” - kadrovi
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?