Počinje projekat ''Za ljepše zdravstvene ustanove''

Objavljeno: 23.11.2021. 12:38 Autor: PR Služba Ministarstva zdravlja

Kompanija ''Cerovo'' donira 60 000 EUR, RTCG medijski pokrovitelj

Ministarstvo zdravlja, Radio televizija Crne Gore i Kompanija Cerovo d.o.o potpisali su Memoranduma o saradnji kojim je predviđena realizacija projekta Za ljepše zdravstvene ustanove.

Cilj saradnje je da se kroz realizaciju zajedničkih aktivnosti obezbijede kvalitetniji uslovi za rad i pružanje usluga u zdravstvenim ustanovama. Realizacija projekta počinje narednih dana, a u okviru njega će biti urađene sanacije/adaptacije/rekonstrukcije zdravstvenih ustanova na osnovu iskazanih potreba i prioriteta.

Kompanija Cerovo će obezbijediti građevinski materijal, radnu snagu i izvesti sve potrebne radove na sanaciji i adaptaciji objekata ukupne vrijednosti od oko 60 hiljada eura. Televizija Crne Gore će obezbijediti vidljivost projekta kroz kontinuirano medijsko praćenje i promovisanje svih aktivnosti za vrijeme trajanja projekta.

Memorandum o saradnji potpisali su ministarska zdravlja, dr Jelena Borovinić Bojović, izvršni direktor kompanije Cerovo, Emin Duraković i generalni direktor Radio televizije Crne Gore , Boris Raonić.

Dr Borovinić Bojović zahvalila je partnerima projekta na inicijativi i potrebi da kako je kazala, zajednički djeluju u korist javnog interesa, a zdravlje građana i uslovi u kojima se odvija zdravstvena zaštita to svakako jesu.

''Pandemija koronavirusa više nego ikada prije stavila je zdravstvo i učinke zdravstvenog sistema u fokus interesovanja cijelog društva. Zdravstveni radnici zaslužuju bolje uslove rada, a građani konstantno dostupnu I kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.Ova Vlada posebno je za svoj prioritet opredijelila ulaganja u zdravstveni sistem .

 Ipak, dodatni podstrek i nadu daju nam pojedinci, udruženja I kompanije poput Cerova, koje u kontinuitetu pružaju ruku podrške i konkretnim ulaganjima daju doprinos zajedničkom cilju, a to je blagovremena zdravstvena zašita i bolji uslovi za rad svih zaposlenih u zdravstvu '' poručila je ministarka zdravlja.

Izvršni direktor kompanije Cerovo, Emin Duraković, podsjetio je na dosadašnje učinke projekta koji je započet još 2016. godine, a u okviru kojeg su renovirane vaspitno-obrazovne, ali i zdravstvene ustanove i pozvao biznis zajednicu da aktivno učestvuje u procesima društveno odgovorne djelatnosti, kako bismo kao društvo bili integrisaniji i zadovoljniji.

''Ne možemo samo kritikovati, ne možemo samo čekati i očekivati da Ministarstvo zdravlja koje je sigurno naslijedilo veliki niz problema koji se vuku već decenijama da sada čarobnim štapićem riješi sve probleme. Dakle, mora biznis zajednica u mjeri mogućeg učestvovati i dati  svoj doprinos u poboljšanju  kvaliteta zdravstvene usluge. Zbog toga je kompanija Cerovo i odlučila da dalje nastavi sa projektima iz društveno odgovornog poslovanja. Opredijelili  smo se da i pored nekih pojedinačnih donacija, koje su , da kažem , naša svakodnevica, ipak najveći i najznačajniji dio sredstava opredijelimo za jednu  sistemsku podršku. Ministarstvo zdravlja je po nama, institucija koja u ovom vremenu, a posebno zbog sveopšteg stanja zdravstvenog sistema u Crnoj Gori   zavređuje i treba da dobije najveću podršku i upravo  zbog toga smo između ove tri institucije ponovo našli zajednički sadržalac, a to je  poboljšanje kvaliteta zdravstva, prije  svega poboljšanje infrastrukture u zdravstvu'' kazao je Duraković.

Izražavajući zadovoljstvo što je javni servis dio ovog projekta, direktor RTCG Boris Raonić je istakao značaj uspostavljanja, kako je kazao, međusektorske saradnje između biznisa, Vlade i medijskih organizacija, u cilju promovisanja onoga što je sada najpotrebije.

'' Nama je potrebna solidarnost i pomoć tamo gdje su najugroženiji i ljudi u najtežim pozicijama, a to je sada zdravstveni sistem. Promocija društveno odgovornog poslovanja i jedne druge kulture ponašanja unutar društva i države je takođe veoma bitno pitanje. Nažalost mi nismo previše u Crnoj Gori postigli po tom pitanju i zbilja želim da čestitam kompaniji Cerovo koja je pionir i možda najveći promoter društveno odgovornog poslovanja u Crnoj Gori, jer je u pitanju kontinuiran proces''  naglasio je Raonić.

On je istakao da će TVCG biti posvećena svim sličnim projektima i pozvao i ostala ministarstva i biznis kompanije i kompletnu medijsku zajednicu da po ovom modelu svi pokušaju da urade mnogo više, jer upravo ovakve stvari treba da probude ono najbolje u društvu.

Galerija

gallery.media[0].alt
1/1 Foto: PR Služba Ministarstva zdravlja
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?