Podsjetnik za distributere pesticida da dostave evidencije o prometu do 31.03.2024.

Objavljeno: 26.03.2024. 09:23 Autor: UBHVFP

Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove poziva sve uvoznike i distributere sredstava za zaštitu bilja koji do sada nijesu dostavili podatke iz evidencije o prometu sredstava za zaštitu bilja na veliko i malo, da u skladu sa članom 7. Zakona o sredstvima za zaštitu bilja (Sl. list CG br. 51/08 i 18/14), podatke dostave najkasnije do 31.03.2024. godine.

Podaci se dostavljaju radi uređenja prometa, nadzora nad prometom sredstava za zaštitu bilja i dostizanja ciljeva održive upotrebe sredstava za zaštitu bilja, kao i unaprijeđenja sistema koji se odnosi na statistiku sredstava za zaštitu bilja odnosno prikupljanje podataka i informacija o sredstvima za zaštitu bilja.

Jedan od načina prikupljanja podataka jeste obaveza distributera sredstava za zaštitu bilja da vode evidencije a podatke iz evidencije da dostave Upravi popunjavanjem tabele iz priloga.

Napominjemo da subjekti koji ne vode evidenciju o sredstvima za zaštitu bilja, ne dostavljaju izvještaj iz evidencije organu Uprave i ne čuvaju podatke u propisanim rokovima, čine prekšaje za koje su članom 54. Zakona o sredstvima za zaštitu bilja propisane novčane kazne od 500 do 22 000 eura.

Dokumenta

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?