Подсјетник за дистрибутере пестицида да доставе евиденције о промету до 31.03.2024.

Објављено: 26.03.2024. 09:23 Аутор: УБХВФП

Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове позива све увознике и дистрибутере средстава за заштиту биља који до сада нијесу доставили податке из евиденције о промету средстава за заштиту биља на велико и мало, да у складу са чланом 7. Закона о средствима за заштиту биља (Сл. лист ЦГ бр. 51/08 и 18/14), податке доставе најкасније до 31.03.2024. године.

Подаци се достављају ради уређења промета, надзора над прометом средстава за заштиту биља и достизања циљева одрживе употребе средстава за заштиту биља, као и унапријеђења система који се односи на статистику средстава за заштиту биља односно прикупљање података и информација о средствима за заштиту биља.

Један од начина прикупљања података јесте обавеза дистрибутера средстава за заштиту биља да воде евиденције а податке из евиденције да доставе Управи попуњавањем табеле из прилога.

Напомињемо да субјекти који не воде евиденцију о средствима за заштиту биља, не достављају извјештај из евиденције органу Управе и не чувају податке у прописаним роковима, чине прекшаје за које су чланом 54. Закона о средствима за заштиту биља прописане новчане казне од 500 до 22 000 еура.

Документа

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?