Potpredsjednik Bečić na svečanom prijemu u kripti katedrale u Topolici povodom katoličkog Uskrsa

Aleksa Bečić, potpredsjednik Vlade Crne Gore, bio je gost na svečanom prijemu u kripti katedrale u Topolici povodom katoličkog Uskrsa, na poziv nadbiskupa barskog monsinjora Roka Đonlešaja.

,,Duh Uskrsa, praznika koji slavi pobjedu života nad smrću, daje nam snagu i podsticaj da gradimo suživot na zemlji na temeljima solidarnosti, saosjećanja i spremnosti na žrtvu za sve naše bližnje, kao najiskrenijem izrazu ljubavi.

Večerašnje prisustvo predstavnika svih vjeroispovijesti, jasan je pokazatelj da savremena Crna Gora istinski vrjednuje multivjerski i multinacionalni sklad, te da su svi njeni građani i građanke svjesni da ne možemo jedni bez drugih. Zajedništvo Crnu Goru čini veličanstvenom.

Samo uz međusobno poštovanje i očuvanje mira možemo prevazići izazove sa kojima se svi podjednako suočavamo, pokazujući vjeru u konačnu pobjedu dobra'', poruke su zamjenika premijera Alekse Bečića.

Prijemu su prisustvovali i mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, Muidin ef. Milaimi, glavni imam MIZ Bar i Nina Ofner Bokan, predsjednica Jevrejske zajednice Crne Gore.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?