Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Krivokapić - Premijerski sat: Poglavlja 23 i 24 nećemo zatvoriti ako ne budemo mnogo agilniji

Objavljeno: 25.11.2021. 16:08 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao je na Premijerskom satu odgovarajući na pitanje Miloša Konatara iz Poslaničkog kluba „Crno na bijelo“, da ga njegove riječi ohrabruju, te da se nada da će borba protiv organizovanog kriminala i korupcije biti još vidljivija.

„Vi ste istakli jednu najvažniju činjenicu, a to je formiranje Tužilačkog savjeta. I ja sam u nekom vremenskom periodu mislio da taj jedan čovjek koji se spominje kao kamen spoticanja predstavlja jedan od tih ograničavajućih faktora kako bi Tužilački savjet mogao normalno da funkcioniše. Međutim, kada sam matematički konstatovao da je i taj jedan gospodin čak nepotreban, a da Tužilački savjet profunkcioniše, shvatio sam da se radi o nekoj većoj igri koju ne mogu da razumijem. Nama treba što prije Laura ili Sinjor Nedodirljivi koji će da krene u obračun do kraja sa svim onim koji su Crnu Goru doveli u ovakvo stanje“, kazao je premijer.

Predsjednik Vlade je istakao i da nigdje nema manjeg prostora, a više različitih kriminalnih grupa, koje su međunarodno prepoznate.

„I upravo zahvaljujući dobroj koordinaciji Nacionalnog tijela, Uprave policije i međunarodnih institucija desile su se ovako velike stvari, koje se nisu dešavale u prethodnom vremenskom periodu. Mogle su i tada, međutim, korupcija i povezanost političara sa tim kriminalnim grupama, koje će se, nadam se, u budućem vremenskom periodu i dokazati, su ono što je isporučilo rezultat. Jer je ova Vlada rekla da je nulta tolerancija na korupciju. Odlukom Vlade je zabranjeno skladištenje duvanskih proizvoda u Slobodnoj zoni Luke Bar i to su sve Međunarodne institucije pohvalile kao uspješan iskorak. Druga dva značajna elementa odnose se na zaplijenu najveće količine droge u jednoj akciji u regionu, odnosno 1.400 kilograma kokaina u vrijednosti preko 100 miliona eura. I zato je bezbejednost pojedinih članova dovedena na najveći stepen rizika. To je ta naša briga kako treba da izgleda Crna Gora. Takođe, dva klana koja se nalaze u komšiluku, možda ih dijeli samo jedna ulica, sveli su svoje aktivnosti na minimum minimuma. Da bi Crna Gora bila drugačija dajte dogovorite se, da dobijemo tužioca koji je mjera ove borbe koja nam predstoji. Poglavlja 23 i 24 nećemo zatvoriti ako ne budemo mnogo agilniji“, poručio je premijer Krivokapić.

Premijerski sat (25.11.2021.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?