Премијер Кривокапић - Премијерски сат: Поглавља 23 и 24 нећемо затворити ако не будемо много агилнији

Објављено: 25.11.2021. 16:08 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић казао је на Премијерском сату одговарајући на питање Милоша Конатара из Посланичког клуба „Црно на бијело“, да га његове ријечи охрабрују, те да се нада да ће борба против организованог криминала и корупције бити још видљивија.

„Ви сте истакли једну најважнију чињеницу, а то је формирање Тужилачког савјета. И ја сам у неком временском периоду мислио да тај један човјек који се спомиње као камен спотицања представља један од тих ограничавајућих фактора како би Тужилачки савјет могао нормално да функционише. Међутим, када сам математички констатовао да је и тај један господин чак непотребан, а да Тужилачки савјет профункционише, схватио сам да се ради о некој већој игри коју не могу да разумијем. Нама треба што прије Лаура или Сињор Недодирљиви који ће да крене у обрачун до краја са свим оним који су Црну Гору довели у овакво стање“, казао је премијер.

Предсједник Владе је истакао и да нигдје нема мањег простора, а више различитих криминалних група, које су међународно препознате.

„И управо захваљујући доброј координацији Националног тијела, Управе полиције и међународних институција десиле су се овако велике ствари, које се нису дешавале у претходном временском периоду. Могле су и тада, међутим, корупција и повезаност политичара са тим криминалним групама, које ће се, надам се, у будућем временском периоду и доказати, су оно што је испоручило резултат. Јер је ова Влада рекла да је нулта толеранција на корупцију. Одлуком Владе је забрањено складиштење дуванских производа у Слободној зони Луке Бар и то су све Међународне институције похвалиле као успјешан искорак. Друга два значајна елемента односе се на заплијену највеће количине дроге у једној акцији у региону, односно 1.400 килограма кокаина у вриједности преко 100 милиона еура. И зато је безбеједност појединих чланова доведена на највећи степен ризика. То је та наша брига како треба да изгледа Црна Гора. Такође, два клана која се налазе у комшилуку, можда их дијели само једна улица, свели су своје активности на минимум минимума. Да би Црна Гора била другачија дајте договорите се, да добијемо тужиоца који је мјера ове борбе која нам предстоји. Поглавља 23 и 24 нећемо затворити ако не будемо много агилнији“, поручио је премијер Кривокапић.

Premijerski sat (25.11.2021.)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?