Premijer Krivokapić u Tirani sa Merkel i liderima Zapadnog Balkana, Merkel poručila: Crna Gora predvodnik u evropskim integracijama

Objavljeno: 14.09.2021. 12:45 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Premijer Zdravko Krivokapić učestvovao je na radnom ručku sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i liderima zemalja Zapadnog Balkana, čija je glavna tema bila regionalna saradnja i mehanizmi za njeno unapređenje. Tom prilikom je kancelarka Merkel naročito istakla da je Crna Gora najnaprednija država - kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, apostrofirajući važnost ideje zajedničkog regionalnog ekonomskog tržišta, koja po njenim riječima, može koristiti svim državama Zapadnog Balkana.

Premijer Krivokapić je zahvalio kancelarki Merkel na priznanju koje je udijelila Crnoj Gori, te na prepoznavanju reformskog i evropskog kursa nove vlade.

Na radnom ručku je dodatno naglašena potreba da se u narednim godinama nastavi rad u okviru Berlinskog procesa, kao jedne od najznačajnijih diplomatskih inicijativa od 2014. godine, čiji je cilj proširenje Evropske unije.

U tom smislu je izražena težnja da sve zapadnobalkanske države posvećeno rade na procesima unutrašnjih reformi, kako bi proces EU integracija tekao brže i intenzivnije.

Zdravko Krivokapić - Angela Merkel i lideri ZB - Tirana (14.09.2021.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?