Премијер Кривокапић у Тирани са Меркел и лидерима Западног Балкана, Меркел поручила: Црна Гора предводник у европским интеграцијама

Објављено: 14.09.2021. 12:45 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Премијер Здравко Кривокапић учествовао је на радном ручку са њемачком канцеларком Ангелом Меркел и лидерима земаља Западног Балкана, чија је главна тема била регионална сарадња и механизми за њено унапређење. Том приликом је канцеларка Меркел нарочито истакла да је Црна Гора најнапреднија држава - кандидат за чланство у Европској унији, апострофирајући важност идеје заједничког регионалног економског тржишта, која по њеним ријечима, може користити свим државама Западног Балкана.

Премијер Кривокапић је захвалио канцеларки Меркел на признању које је удијелила Црној Гори, те на препознавању реформског и европског курса нове владе.

На радном ручку је додатно наглашена потреба да се у наредним годинама настави рад у оквиру Берлинског процеса, као једне од најзначајнијих дипломатских иницијатива од 2014. године, чији је циљ проширење Европске уније.

У том смислу је изражена тежња да све западнобалканске државе посвећено раде на процесима унутрашњих реформи, како би процес ЕУ интеграција текао брже и интензивније.

Zdravko Krivokapić - Angela Merkel i lideri ZB - Tirana (14.09.2021.)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?