Premijerski sat – Premijer Krivokapić: Nedavne izjave zvaničnika Srbije nezabilježene u istoriji CG, vrijeme da akcenat stavimo na ono što nas spaja, a ne razdvaja

Objavljeno: 24.06.2021. 12:15 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade, prof. dr Zdravko Krivokapić kazao je da nije zabilježeno u istoriji Crne Gore da su u kratkom vremenskom periodu sa najvećih državnih adresa Republike Srbije upućivane ovako otrovne strijele Vladi Crne Gore, premijeru i predsjedniku Skupštine, Aleksi Bečiću, pokušajući na taj način da nas proglasi izdajnicima.

„U Luksumbergu sam citirao nikog drugog do Marka Miljanova: "Kada vas napadaju nemojte odgovarati, jer ako imaju imalo obraza zastiđeće se za ono što rade"“, poručio je premijer Krivokapić.

Vlada Crne Gore aktivno radi na nadogradnji odnosa sa svim svojim susjedima kako bi svojim primjerom dala podstrek za demokratski, ekonomski i svaki drugi napredak regiona. Smatramo da smo u sprovođenju te politike vrlo uspješni i prepoznati van granica našeg regiona. Mi nemamo otvorenih pitanja sa svojim susjedima, i dosljedni smo u sprovođenju ovog cilja, ne samo kroz prizmu evropske i evro-atlanske integracije već i kao svom nedvosmislenom i trajnom opredjeljenju“, naglasio je premijer Krivokapić.

Premijer je kazao i da je u više navrata istaknuto da je Crna Gora posvećena razvoju dobrosusjedskih odnosa sa Republikom Srbijom.“Pokušali smo sve što je do nas i možda najbolji način je da smo sarađaivali tamo gdje moramo a to je na nivou ministara. Jedino premijer nije posjetio Srbiju“, kazao je premijer Krivokapić.  

Predsjednik Vlade istakao je da veliki broj turista iz Srbije koji trenutno borave, sasvim nesmetano, u Crnoj Gori, pokazatelj su da trenutno „zaoštravanje odnosa“ dvije države na političkoj ravni neće uticati na svakodnevni život građana naše dvije države.

„Ja sam ubijeđen u to. Dnevnopolitička neslaganja ne smiju biti prepreka u ostvarivanju saradnje upravo u oblastima koje ste Vi pomenuli u Vašem pitanju. Upravo tu Crna Gora i Srbija ostvaruju napredak i siguran sam da ćemo uspjeti da ekonomsku i kulturnu povezanost prati i politička. Politika nikada nije mogla da utiče na međuljudske odnose naših građana, jer smo na kraju dana upućeni jedni na druge. Prirodno je da imamo nesuglasice, ali mislim da je vrijeme da akcenat stavimo upravo na ono što nas spaja, a ne razdvaja“, zaključio je premijer Krivokapić.

Premijerski sat (24.06.2021.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?