Premijer Krivokapić: Veličanstvena pobjeda od 30. avgusta ne smije biti dovedena u pitanje

Objavljeno: 24.06.2021. 11:55 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade, prof. dr Zdravko Krivokapić kazao je da pitanje povjerenja većine poslanika Vladi nije stvar ličnog utiska već provjerljiva činjenica, koja se utvrđuje sprovođenjem postupaka propisanih Ustavom.

„Ako bi polazili od ličnih utisaka, moj bi bio da Vaša partija u ovom trenutku nema cenzus za „ulazak“ u Skupštinu“, kazao je premijer Krivokapić odgovarajući na pitanje Ivana Brajovića iz Kluba poslanika Socijaldemokrata Crne Gore.

Premijer Krivokapić poručio je da je pretenciozno kvalifikovati ovu političku situaciju kao „nezabilježenu“. „Posebno ako to radite Vi, za vrijeme čijeg predsjedavanja Skupštinom su u ovom domu hapšeni poslanici opozicije, kako bi vlast kojoj ste pripadali obezbijedila nesmetano usvajanje diskriminatorskih zakona. Koliko god se trudili da to zaboravite, naša je dužnost da Vas na to podsjećamo jer teško da je sličnih primjera bilo u parlamentarnim praksama demokratskih država“, kazao je predsjednik Vlade.

Premijer je rekao i da pitanje kvoruma za rad Skupštine, nije pitanje za predsjednika Vlade, već za Skupštinu i poslanike. „Vlada će nastaviti da radi svoj posao, u domenu ustavnih i zakonskih ovlašćenja, a konstituenti vlasti će zasigurno raditi na iznalaženju dogovora oko prevazilaženja postojeće situacije. Jedno je sigurno – veličanstvena pobjeda od 30. avgusta 2020. godine ne smije biti dovedena u pitanje“, zaključio je premijer Krivokapić.

Premijerski sat (24.06.2021.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?