Premijer Krivokapić – Premijerski sat: Ako želimo istinski da se pomirimo jednom zauvijek, zaboravimo ko je kako glasao 2006. godine

Objavljeno: 25.03.2021. 16:45 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

„Najveći pik koronavirusa koji je postojao u analizi podataka, je kraj oktobra. Da li je ova Vlada bila na čelu NKT-a? Ko je bio, šta je preduzimao? Niko od nas tada nije mogao ni da priviri bilo čemu, a čak ni računima od onoga što se slilo u NKT, čak ni do današnjeg dana,“ kazao je premijer Zdravko Krivokapić na Premijerskom satu, odgovarajući na pitanje Ivana Brajovića iz Kluba poslanika Socijaldemokrata Crne Gore.

Premijer Krivokapić je saopštio da da su određeni stručnjaci, zajedno sa predsjednikom države, preporučivali da bi Crna Gora trebalo da bude zatvorena. „Vi znate šta je rezultat zatvaranja Crne Gore u prošlom vremenskom periodu - fenomenalna situacija u četiri nedelje, a onda eksplozija i uništenje turističke privrede sa minusom od 500 miliona eura. To nismo mi uradili“, kazao je premijer.

Predsjednik Vlade je kazao da je 4. decembra bilo 11 hiljada zaraženih.

„Tada se pričalo da je Crna Gora stabilna, a sada nam spočitavate da ne možemo da upravljamo situacijom. Vi ste u to vrijeme gledali, gdje će ko koga da smjesti - ne u bolničke krevete, nego na odgovarajuće pozicije. Recite koliko pada broj zaraženih, i gdje to u svijetu pada osim u Crnoj Gori? Za ovakvo ponašanje je kriv i premijer i svaki građanin koji ne poštuje mjere. Nije rezultat stanja ono što vi stalno propagirate i uvijek vam je crkva mjesto gdje treba da udarate. Čuvajte se toga. Niko ko je udario na crkvu nije ostao bez posljedica. Nemojte je čak ni pominjati, biće vam lakše. Ali da pominjete Statisa koji se velikosrdno pojavio kao vaš način rješavanja problema u Crnoj Gori, vi dobro znate da je Vlada usvojila da može da uzima vakcine samo od vlade druge države ili direktno od proizvođača. Zašto nije ta vakcina išla direktno kao donacije Vlade UAE, nego posredstavom jednog čovjeka? Nećete mi reći da toga čovjeka vi možda ne poznajete. Zašto ga protažirate? Šta je to dobro učinio Crnoj Gori? Uništio je Sveti Stefan, riječ je o čovjeku koji uvijek ima svoje prste u Crnoj Gori. Oni su vaši prijatelji“, kazao je premijer Krivokapić.

Krivokapić je pitao jesu li podjele u CG nastale u ovih 6 mjeseci, ili ih je neko namjerno projektovao, „da ne kažem zloupotrebljavao“.

„Uvijek su bile podjele, jer su podjele najbolji način upravljanja od Rima pa do današnjih dana. Ako želimo istinski da se pomirimo jednom zauvijek, dajte da zaboravimo ko je četnik, ko je partizan, ko je glasao 2006. na ovaj ili onaj način“, poručio je premijer Krivokapić.

Premijerski sat - Cetinje (25.03.2021.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?