Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Pridružite se događaju Science is Wonderful! 2021

Objavljeno: 08.11.2021. 10:23 Autor: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Science is Wonderful! 2021, događaj osmišljen da svijet nauke donese u osnovne i srednje škole širom Evrope, održaće se od 10. do 26. novembra, u digitalnom formatu. Događaj je namijenjen prevashodno učenicima i nastavnicima koji će imati priliku da se inspirišu aktivnostima naučnika iz različitih disciplina putem niza onlajn aktivnosti, uključujući vebinare, demonstracije i još mnogo toga.

Ovogodišnji događaj započeće pokretanjem nove internet platforme 10. novembra, a tom prilikom će biti predstavljeno i više detalja o samom događaju i načinu na koji je moguće učestvovati.

Od 22. do 26. novembra učesnici će imati priliku da putem interaktivne platforme upoznaju izvrsne naučnike koji će izvoditi eksperimente i voditi radionice te prezentovati stvarne priče o naučnim otkrićima koja su mijenjaju život, ali i da im postave pitanja o stvarima za koje su zainteresovani.

26. novembra održaće se ceremonija zatvaranja na kojoj će biti rezimirani najvažniji događaji i razmijenjeni utisci nastavnika, učenika i naučnika. To će takođe biti prilika da se istraže brojne mogućnosti koje su na raspolaganju, ali i predstavi niz dugih inicijativa EU za mlade.

Ovaj događaj zapravo predstavlja mnogo više od niza onlajn aktivnosti. Kroz pristup novoj platformi i direktno učešće, nastavnici i učenici mogu produbiti svoja interesovanja, ali i koristiti obrazovne materijale koje su pripremili naučnici na nekoliko jezika EU tokom čitave godine, uključujući:

  • Video demonstracije;
  • Vodiče za praktične eksperimente;
  • Nove ideje za predavanja;
  • Edukativne igre i aktivnosti.

Science is Wonderful! je inicijativa Evropske unije u okviru Marija Sklodovska Kiri akcija Marija Sklodovska Kiri akcija (MSCA)), referentnog programa za obrazovanje doktoranada i dodatno osposobljavanje postdoktoranada. Kroz angažman na ovakvim aktivnostima, naučnici stipendirani kroz MSCA program doprinose jačanju svijesti o značaju nauke za društvo i služe kao uzori za mlade ljude širom svijeta.

Više informacija na linku https://www.scienceiswonderful.eu/en

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?