Pronađena parcela sa marihuanom u Gusinju; uhapšena osoba zbog oružja u ilegalnom posjedu

Objavljeno: 19.07.2021. 12:03 Autor: Uprava policije

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Plav su, preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, pronašli zasađenje stabljike marihuane. Radom na identifikaciji osumnjičenih pretresom pronađeno oružje u ilegalnom posjedu.

Plavska policija je u naselju Aljov Laz koje pripada opštini Gusinje pronašla parcelu na kojoj je bilo zasađeno 30 stabljika marihuane. Opojna droga je izuzeta i upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

Pripadnici policije preduzumaju mjere i radnje u cilju identifikacije lica koja su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Postupajući po naredbi sudije za istragu izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi A.K. (56) iz Gusinja policija je pronašla i oduzela pušku CZ M48 kalibra 7,9mm, lovačku pušku CZ kalibra 16mm, puščanu municiju i patrone za lovačku pušku. Pronađeno oružje je bilo u ilegalnom posjedu.

A.K. je, po nalogu državnog tužioca, lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policija nastavalja aktivnosti na identifikaciji lica koja su u Aljovom lazu uzgajala marihuanu.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?